Ontdek de kunst van het rijden met vertrouwen. Jouw reis naar vrijheid begint hier!

Inschrijven !

Veel gestelde vragen

Wij begrijpen dat je wellicht vragen hebt en streven ernaar om jouw ervaring met Drivetimes zo duidelijk en bevredigend mogelijk te maken. Hieronder hebben we enkele veel gestelde vragen opgesteld om je te helpen bij het verkrijgen van nuttige informatie. Of het nu gaat om details over onze rijlessen, examens, tarieven of andere aspecten van onze dienstverlening, We hopen dat deze verzameling veelvoorkomende vragen en antwoorden aan jouw nieuwsgierigheid voldoet. Mocht je specifieke vragen hebben die hier niet beantwoord worden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hoe machtig ik de rijschool?

Voordat Drivetimes het praktijkexamen of toets voor de categorie B - auto kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als Drivetimes een praktijkexamen of toets heeft gereserveerd. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor Drivetimes in het reserveringssysteem van het CBR.

Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Voor het machtigen van de rijschool heb je het rijschoolnummer van Drivetimes nodig.

Rijschoolnummer Drivetimes: 1443K2

In welke regio rijdt Drivetimes?

Drivetimes past zich makkelijk aan. We rijden in de regio van Den helder, Julianadorp, Texel, Groote Keeten , Callantsoog, 't Zand, Schagerbrug, Schagen, Wieringerwaard, Hippolytushoef, Westerland, Anna Paulowna, Breezand, Oudesluis en omstreken. Staat uw plaats er niet bij maar woont u wel in de buurt? Bel dan gerust om te controleren of wij ook daar rijden.

Om rekening mee te houden

  • Woon je op Texel dan heb je er natuurlijk mee te maken dat wij je moeten ophalen bij de Teso. Communiceer het even door met uw instructeur, zodat wij uw lestijden kunnen aanpassen op de tijden van de Teso.
  • Drivetimes haalt u op en brengt u ook weer thuis. De kans is aanwezig dat u door een andere leerling naar huis word gebracht. Het is voor de leerling goed om ervaring op te doen. Zo worden de lesrondjes nooit het zelfde en kom je ook eens ergens met andere verkeerssituaties.
  • Drivetimes past zich aan; Wij kunnen jou ook halen van school in Den Helder of bij een station (Den Helder centraal of zuid, Anna Paulowna of Schagen) of werk in de buurt. Dit zorgt ervoor dat u minder reistijd verliest en daardoor meer lestijd overhoudt. (Wees dus slim)
  • Heeft u tijdens uw werk of opleiding een lange pauze of tussenuren? Ook dan kunt u tussendoor lessen. Maak het wel bespreekbaar zodat wij daar rekening mee kunnen houden met plannen.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Wij van Drivetimes kijken met de eerste les wat je in huis hebt. Als we twijfelen geven we dat ook aan. Na Max 5 rijlessen moet er wel een plan van aanpak besproken zijn. Hierdoor weet je welk pakket je daadwerkelijk nodig hebt. Hou er rekening mee dat dit te allentijde een inschatting blijft en door verschillende redenen zou kunnen afwijken van ons advies.

Een van de verschillende redenen kan zijn niet wekelijks lessen door drukte en stress van werk of school, privéomstandigheden, vakanties en ziekte waardoor lessen niet door kunnen gaan.

Als je ver van Den Helder woont en telkens naar Den Helder toe moet rijden en weer terug om te kunnen lessen zou dat een reden kunnen zijn om meer lessen te moeten rijden. Dat hoeft natuurlijk niet, want je maakt buiten de bebouwde kom situaties mee waar je ervaring mee opdoet. Je kan afspreken met je instructeur om bijvoorbeeld opgehaald te worden bij het station of school of dergelijke meteen in Den Helder. Dit kan ook zeker tijd en dus lesuren schelen.

Uit 18 jaar ervaring in de rijschool wereld valt me op dat men tussen de 38 en de 46 rijlessen gemiddeld nodig heeft.

Vanaf wanneer mag ik beginnen?

  • Vanaf je 16e mag je theorie-examen doen voor het theoriecertificaat voor de personenauto. Het theorie-certificaat is 1,5 jaar geldig.
  • Voor het theoriebewijs bij rijbewijs B (personenauto) verkopen wij theorie boeken en oefen examens zodat je simpel thuis kunt gaan leren zonder al teveel moeite.
  • Je mag al autorijlessen nemen als je nog geen theoriecertificaat hebt.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je starten met autorijlessen in de praktijk. Vanaf 17 jaar mag je bij het CBR praktijkexamen doen voor het rijbewijs B kijk ook even op voor extra info (www.2ToDrive.nl).

Bieden jullie extra begeleiding?

Wij bieden ook begeleiding aan bijvoorbeeld rijangst. faalangst, autisme , ADHD/ADD etc. Dit zal wel vooraf besproken moeten worden ivm een goede aanpak. Alle partijen moeten weren waar ze aan toe zijn oor een goede aanpak dat alle partijen. Duidelijkheid geeft veel rust.

Waar regel ik mijn Gezondheidsverklaring?

Het CBR is de instelling die de tussentijdse Toets (TTT) en Praktijkexamen B afneemt.

Voordat een praktijkexamen of TTT aangevraagd kan worden, moet de leerling een Gezondheidsverklaring aanvragen en de Verkeersschool machtigen via mijn.cbr.nl

Hoe plan ik een rijles in?

Plan zelf je rijlessen in via de app Plango . Hou in een overzicht je administratie en leskaart bij! Duidelijker en overzichtelijker kan haast niet! Je ziet hierdoor wanneer klaar bent voor je examen!